Må man stå på hænder til en jobsamtale?

Som HR-manager har jeg mødt rigtig mange jobansøgere. Der er dog én af ansøgerne, som har gjort et så dybt indtryk på mig, at jeg stadig husker jobsamtalen med hende meget tydeligt, selv om der er gået mange år.

Jobsamtalen med den unge kvinde var forløbet fint, og hun havde gjort et godt indtryk.
Da vi nærmede os slutningen på jobinterviewet, stillede jeg ét af de klassiske spørgsmål til hende: ”og hvorfor skal vi så ansætte dig”? Hun svarede prompte: ”fordi jeg kan stå på hænder”. Dér tog hun fuldstændigt fusen på mig, så det røg lige så prompte ud af munden på mig: ”må jeg se?” – og hun gjorde det! Jeg var færdig af grin og fuld af beundring over hendes kreativitet, impulsivitet og mod. Et herligt overraskelsesmoment.

Desværre var det ikke kreativitet, impulsivitet og mod – og heller ikke fysiske koordineringsevner, som vi skulle bruge i det job, som hun søgte. Så hun fik ikke jobbet. Til gengæld er hun blevet inspirationskilde til vores e-bog om jobsøgning, som handler om 10 ting, som du ikke skal gøre eller være særlig forsigitig med til en jobsamtale – og så vil jeg håbe, at den sjove kvinde fandt et job, hvor hun kunne udfolde sine kompetencer.

Vil du vide mere, så se vores e-bog om jobsøgning,Ting du skal undgå i jobsamtalen

Vores næste e-bog i 10´er-serien om jobsøgning skal handle om overraskelsesmomenter, som virker i jobsamtalen. Hvilke gode overraskelsesoplevelser har du selv haft? Hvordan har du selv overrasket ved en jobsamtale?

 

Log ind formular

Følg Acosti

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)