Må man rose sig selv til en jobsamtale?

Jeg havde på et tidspunkt en rekrutteringsopgave, hvor jeg skulle hjælpe med at ansætte en leder.
En af kandidaterne gjorde et særligt indtryk på mig ved ansættelsessamtalen. Kandidaten var velforberedt og svarede meget uddybende på vores spørgsmål. Vi havde en rigtig god samtale og kom vidt omkring mange emner.

Under samtalen skrev jeg i mine noter om kandidaten; “god til at være god”, da det slog mig, at kandidaten mange gange i løbet af samtalen brugte formuleringen; “jeg er god til at…..”? Udtalelserne kom meget naturligt og i mange forskellige sammenhænge. For eksempel; “det er ikke noget problem, fordi jeg er god til at…..”, “den opgave kan vi sagtens løse, fordi jeg er god til at…….” eller “det problem kommer jeg sjældent ud for, fordi jeg er god til at….”.

Det var derfor helt overflødigt at stille kandidaten et af de klassiske spørgsmål ved jobsamtaler; “hvilke styrker har du?”. Et spørgsmål, som får mange kandidater til at tøve, når de skal besvare det, eller de virker overraskede over at få spørgsmålet.

Log ind formular

Følg Acosti

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)